Украйна и проруските сепаратисти започнаха да изтеглят войските си от фронтовата линия

Украйна и проруските сепаратисти започнаха да изтеглят войските си от ключов сектор по фронтовата линия в източната част на страната, обяви днес украинската армия, предадоха Франс прес и ТАСС.

„Започна раздалечаването на войските“ в сектора между селата Петривске и Бохданивка, заяви пред журналисти Богдан Бондар, високопоставен представител на украинската армия. Той уточни, че украинските войски ще се изтеглят на разстояние между 600 м и 1 км.

Раздалечаването на силите на фронтовата линия в Донбас е предварително условие за среща на върха на „нормандската четворка“ /Русия, Германия, Франция и Украйна/, на която се планира обсъждането на по-нататъшните стъпки за уреждането на конфликта в района, отбелязва ТАСС.

Наблюдателската мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа приветства началото на изтеглянето на войски и въоръжение при Петривске и заяви, че ще продължи да следи ситуацията в района с видеокамери и дронове.

Специалният пратеник на Русия в работната група по решаване на украинския конфликт Борис Гризлов изрази надежда, че „няма да има нови опити на Киев да наруши изпълнението на споразуменията за изтеглянето на войски“ и че „процесът на изтегляне в Петривске ще бъде успешно завършен в близко бъдеще“, предаде Ройтерс, цитирайки Интерфакс.

Самопровъзгласилата се Донецка народна република обяви, че е изтеглила напълно подразделенията и въоръжението си в района на Петривске.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София