Фандъкова ще обяви кандидатурата си по време на проверка на трета линия на метрото

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще направи проверка на участък от третата линия на метрото, която се изгражда в момента.
Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Инспекцията ще започне от 12.00 часа от метростанция „България”, която се намира на бул. „България” и бул. „Акад. Ив. Гешов”, и ще се осъществи с дрезина по новоизградения релсов път на метрото.

Очаква се днес кметът на столицата ще обяви и дали ще се кандидатира за нов мандат. Тя самата даде заявка за това миналата седмица.

Фандъкова ще обнови екипа си, в с който влиза в битката за София.

Искам още един мандат с нов екип, ще бъде посланието на Фандъкова. .

Фандъкова зае пост № 1 в столицата през 2009 г., когато довърши мандата на Бойко Борисов, след като той стана премиер. Преди това – от 2005 г. бе зам.-кмет по култура и образование. 

На парламентарните избори на 5 юли 2009 г. Йорданка Фандъкова е избрана за народен представител от ГЕРБ.[ Двайсетина дни по-късно е избрана за министър на образованието, младежта и науката. 

През септември 2009 г. ГЕРБ обявява кандидатурата на Фандъкова за освободения от лидера на партията Бойко Борисов пост на кмет на Столичната община. Печели изборите с 67% от подадените гласове. 

През октомври 2011 и 2015 г. Фандъкова отнова печели изборите за кмет на София. През октомври тя ще стане най-дълго управлявалият кмет на София в историята на града.

Досега Фандъкова винаги е печелила битката за столицата на първи тур, за първи път обаче вотът ще бъде провеждан без Цветан Цветанов. 


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!