ФИФА представи официалното лого за Мондиала в Катар (Снимки)

ФИФА разкри официалната емблема за предстоящото Световно първенство в Катар след три години.

Представянето бе проведено в столицата Доха, а хиляди души станаха свидетели на синхронизираната прожекция на логото на някои от най-емблематичните сгради в страната. Събитието бе излъчено на големи екрани из целия свят, включително Leicester Square, Canary Wharf и Westfield в Лондон.

Плъзгащите се криви на логото представляват вълнообразните движения на пустинните дюни, както непрекъснатият цикъл отразяват числото осем – напомняне за броя стадиони, които ще приемат мачовете от Мондиала. И предвид провеждането на надпреварата от ноември до декември за първи път в историята на световните финали, централната форма на емблемата е вдъхновена от идеята за традиционния вълнен шал.

 

По време на зимните месеци, шаловете се носят около света,а в Арабския регион и по различен начин. Шрифтът също преобразява традиционната арабска калиография в нов, съвременен шрифт, който черпи вдъхновение от региона и Азия, свързвайки традицията с модерността.

Катар спечели правото да домакинства на Световното първенство през декември 2010, като е на път да бъде завършен втория от осемте стадиона – „Ал Януб“, след като прие за първи път мач през май тази година. Останалите шест спортни съоръжения се очаква да бъдат готови до края на 2020, включително и стадион „Лусайл“, който ще бъде домакин на откриващия мач на 21 ноември, както и на финала на 18 декември, 2022.

Източник: Канал 3


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!