Френски магистрати ще разпитват Карлос Гон в Бейрут

Делегация от френски магистрати и следователи ще пристигне на 17 май в Бейрут, за да изслуша за пръв път бившия изпълнителен директор на Рено-Нисан (Renault-Nissan) Карлос Гон по двете разследвания срещу него във Франция. Това съобщи Франс прес, като се позова на запознати източници.

Първоначално насрочено за периода 18-22 януари, изслушването на Гон беше отложено заради епидемията от коронавирус. Ограничителните мерки, свързани с пандемията, може отново да накарат магистратите и разследващите да отложат пътуването си.

Според запознати източници, Карлос Гон трябва да бъде разпитан в съдебната палата в Бейрут от съдии следователи, които работят по разследванията срещу него в Нантер (близо до Париж) и в Париж, в присъствието на прокурори от Нантер и на прокурори от националната финансова прокуратура в Париж, както и от следователи от Централното управление за борба с корупцията и финансовите и данъчните престъпления.

Френският консул уведоми главната прокуратура, че френската делегация ще пристигне на 17 май, потвърди ливански съдебен източник за АФП.

Изслушването на Гон трябва да се проведе в рамките на една седмица след пристигането на делегацията, въпреки че ливанското правосъдие още не е определило дата.

Бившият автомобилен магнат живее в Ливан от края на декември 2019 година след невероятното си бягство от Япония, където трябваше да бъде съден за финансови измами.

Освен в Япония, срещу Гон са повдигнати обвинения и по няколко дела във Франция.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!