Харалан Александров: Слави Трифонов се изплези на властта

„На тези избори Слави Трифонов приобщи хората, които по принцип не се познават. Самият той е единственият, който се изплези на властта“, заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS Харалан Александров, социален антрополог.

По думите му, много от българите в чужбина не са от най-успелите хора, пълно е със сънародници, които са на социалното дъно и не е странно да гласуват за евроскептични партии. Той подчерта, че същите хора са гласували и за БРЕКЗИТ.

Харалан Александров се надява да се направи правителство, за да се види как новите партии могат да управляват.

„Склонен съм да вярвам, че ще има кабинет, но каква ще е неговата подкрепа не е ясно. В момента двамата най-големи се дърпат да правят кабинет, а очаквам след Борисов и Слави Трифонов да се откаже да бъде депутат“, каза друг гост в предаването – политологът Стойчо Стойчев.

Според него ГЕРБ няма да търси подкрепа от други групи за съставяне на правителство и директно ще върне мандата.

„Самият Слави Трифонов изглежда в момента се чуди дали да излъчи правителство и е възможно той също да върне мандата, въпреки, че би имал подкрепа на БСП и ДПС“, добави Стойчев.

Политологът прогнозира, че президентът ще трябва да даде трети мандат, като има различни избори, което ще бъде трудно решение.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!