Храм или секта: Родители срещу протестантска църква, примамваща децата им с лакомства

Хора от пловдивския квартал „Коматево“ на бунт срещу протестантската църква „Жътвари“, която е отворила преди около година в района.

Причината за притесненията на местните жители е, че те смятат, че зад църквата се крие секта. Те твърдят още, че от църквата примамват с лакомства деца от квартала, както и че доскоро върху сградата на улица „Захаридово“ е имало табела „Църква за деца“.

„Тази църква започна дейност преди година. Имаше реклами, че става дума за детска църква. Пишеше, че са добре дошли деца от всички възрасти. Направена бе проверка от ДАНС и афишите бяха премахнати“, разказват родители, цитирани от NOVA.

Те добавят, че преди дни членове на църквата са давали лакомства на деца в близкия парк и са ги примамвали да отидат в нея без знанието на родителите.

„Не желаем да има такива видове църкви в нашия квартал. Има достатъчно храмове, но такива не са ни нужни“, заявиха още местните хора.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!