БългарскиEnglishFrançaisDeutschΕλληνικάРусский

Цонев: ДПС ще подкрепи бюджета на второ четене, но управлението е „некомпетентно и нагло“

ДПС ще подкрепи бюджета на второ четене, заяви зам.-председателят на парламентарната група Йордан Цонев по Нова телевизия.

„Ние сме опозиция, няма как да гласуваме бюджет на първо четене“, обясни депутатът, като потвърди, че на второ четене партията му ще гласува „за“. „Но между първо и второ четене ще подкрепим всички мерки, дори ще ги усилим, фокусираме, за да има пари за бизнеса, за пенсионерите, за хората“, заяви Цонев.

От ДПС ще предложат значително увеличение на средствата за животновъдите и растениевъдите, на фона на очакваната продоволствена криза.

„Това управление, освен че е некомпетентно, е и нагло“, заключи обаче той.

Цонев разкритикува ПП, че не са успели да решат проблема със Северна Македония, което е стратегчески интерес за страната ни, за да бъдат приобщени в ЕС Западнте балкани, което е сигурност за региона, изтъкна позицията на ДПС Цонев.

Той обаче обвини Кирил Петков, че „не е провел диалог с партиите, а обикаля самосиндикално“ и поема ангажименти пред „западните ни партньори“.

„Това правителство е много опасно. С политиката си то засилва антиевропейските и антинатовските настроения у нас, то помага на Путин, не друг“, категоричен беше Цонев, като визира социологическите проучвания. По думите му, те показват, заради действията на кабинета „Петков“, над 40% от българите са настроени негативно спрмо НАТО и ЕС.

„Това не става с внушения от опозицията, а става с грешни политически стъпки“, подчерта Йордан Цонев.

„Ние никога няма да застанем в коалиция, в която има съмнение, че може да поддържа друга геополитическа ориентация“, потвърди той позицията на ДПС. И нарече внушенията за обратното „лъжливи сюжети на Прокопиев и „Капитал“.

„Кой ще стои на първия ред на ДПС, решават избирателите на ДПС, не Прокопиев. Казусът Пеевски е затворен. Отношенията на ДПС с посолството на САЩ са прекрасни. Нали знаете, че нямаше да бъде избран за съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючук, ако ние не бяхме дали ясно обяснение на казуса Пеевски, което да бъде убедтелно“, напомни още Йордан Цонев.Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!