Чудото живот: Определена за аборт, родената 700 грама Криси бе спасена 2 пъти (снимки)

Кристияна е само 2200 грама. Но вече е доказала, че е боец със силна воля. Воля за живот. Новороденото момиченце е живото доказателство, че чудеса се случват дори във времена, когато вярата отстъпва крачка назад пред отчаянието.

Вижте снимки

Кристияна е само на 108 дни, но за това кратко време животът й е спасен цели два пъти. Един път, когато лекарите категорично казват, че тя трябва да бъде абортирана и втори път, когато поема първа глътка въздух едва в 25-та гестационна седмица от бременността на майка си Марина.

Калин и Марина Вътеви са от Пловдив. Те имат една дъщеричка и са в очакване на втората си рожба. Марина била бременна в 22 гестационна седмица, когато наблюдаващият бременността й лекар установил пролабирал околоплоден мехур. Младата жена била насочена към една от големите болници в Пловдив, където лекарите констатирали, че бременността няма шанс и трябва да бъде прекъсната.

Момиченцето е родено едва в 25-та гестационна седмица

Момиченцето е родено едва в 25-та гестационна седмица

Снимка: АГ „Селена“

Бременната Марина е приета в болница, но буквално преди процедурата двамата със съпруга й решават, че няма да се предадат и ще потърсят помощ, за да са сигурни, че наистина няма шанс за нероденото им дете.

Решават да се консултират с д-р Даниел Ставрев от АГ „Селена“ в Пловдив. 

Трябваше ни само малко надежда, за да се вкопчим в нея и да продължим да се борим за детето си. Тази безценна надежда ни даде д-р Ставрев, две изречения, които промениха живота ни“, разказва бащата на Криси – Калин.

Марина е хоспитализирана в лечебното заведение, където лекарите се борят в продължение на три седмици да задържат нероденото бебе колкото се може по-дълго в утробата. Защото всеки ден престой на бебето в утробата го доближава до шанса за живот.

След втората седмица обаче околоплодният мехур се пука окончателно и седмица по-късно на бял свят се появява Кристияна. С тегло от едва 700 грама роденото в 25-та гестационна седмица момиченце е настанено в интензивния неонатологичен сектор, където борбата за живота й продължава.

Щастливата Марина с двете си дъщери

Снимка: АГ „Селена“

Неонатолозите се борят 106 дни. И на 13 май малката героиня Кристияна е изписана. Тя тежи вече 2200 грама и е в отлично здраве. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!