Шофьор на УАЗ загина след преобръщане по склон в Забърдо

77-годишен шофьор от Пловдив почина след като се преобръщал 20 метра по склон в чепеларското село Забърдо, съобщиха от полицията в Смолян.

Лекият автомобил „УАЗ“ модел „469“ с пловдивска регистрация тръгнал към урвата при потегляне. Шофьорът му К.К не е успял да го овладее и загубил контрол над управлението, при което излязал от пътя и започнал да се преобръща по наклона.

Очевидци от селото споделят, че видяното е било „като от страшен екшън филм“. По техни разкази за станалото, човекът спрял по надолнището в плевня, при което е починал на място, предаде БНР.

Колата е собственост на търговско дружество от Пловдив.

Най-вероятно при опит да премести автомобила е объркал газта със спирачките. Водачът не е подновявал шофьорската си книжка от десетина години. Обезопасителни колани не са ползвани.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Чепеларе, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!