Ще излъчват безплатни видеоуроци за учениците от 7 клас (график)

Издателска група „Просвета“ започва да излъчва от днес специални уроци с учител, в помощ на учените от 7 клас, на които предстои национално външно оценяване. Всички уроци могат да бъдат проследени безплатно на сайта и на страницата на групата във Фейсбук.

Инициативата започва в ситуацията с коронавируса и минаването на всички ученици към онлайн обучението, докато изпитите на учениците наближат все повече, а родителите на някои от тях съобщават, че подготовката им не е достатъчна. 

Весела Михайлова, която е преподавател по български език, съобщи пред телевизия България он ер, че съвсем бързо са взели решението заедно с „Просвета“ да направят такива видеоуроци, като първият такъв урок дори е бил на живо, но след като вече са натрупали нужния опит, застават пред камерата и споделят това, на което могат да научат децата.

Ирена Муташка – учител по математика, допълни, че когато няма учител, който да обясни написаното в учебника, става много трудно за възприемане от децата. Тя добави, че учениците трябва да видят как се изписва задачата на живо, защото колкото и да четат в учебника трудно могат да открият последователността.

Видеоуроците ще бъдат водени от двете учителки. Те ще представят важните акценти и ще се постараят да ги научат децата на нужните знания, за да могат успешно да се представят на задължителните изпити след 7 клас.

Безплатните видеоуроци за учениците ще бъдат излъчени по следния график:

20 април (вторник) – 17,30 ч. – подготовка за НВО по БЕЛ (1. урок); Учител: Весела Михайлова

21 април (сряда) – 17,30 ч. – подготовка за НВО по математика (1. урок); Учител: Ирена Муташка

27 април (вторник), 17,30 ч. – подготовка за НВО по БЕЛ (2. урок); Учител: Весела Михайлова

28 април (сряда), 17,30 ч. – подготовка за НВО по математика (2. урок); Учител: Ирена Муташка

11 май (вторник), 17,30 ч. – подготовка за НВО по БЕЛ (3. урок); Учител: Весела Михайлова

12 май (сряда), 17,30 ч. -подготовка за НВО по математика (3. урок); Учител: Ирена Муташка

18 май (вторник), 17,30 ч. – подготовка за НВО по математика (4. урок); Учител: Ирена Муташка


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!