БългарскиEnglishFrançaisDeutschΕλληνικάPortuguês

Атанас Зафиров призова българските предприемачи за предложения и съвместна работата за възстановяване на икономиката на България

Атанас Зафиров призова българските предприемачи за предложения и съвместна работата за възстановяване на икономиката на България
„С процесите на консолидация вътре в БСП и в лявото даваме сериозна заявка да сме основна политическа сила“, заяви председателя на БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА Атанас Зафиров по време насреща с БЕСКО – Българска предприемаческа асоциация.

В срещата взеха участие Габриел Вълков – водач на листата в 23 МИР, Атанас Атанасов – водач в 24 МИР и икономистът Жельо Бойчев.

Зафиров обясни, че един бъдещ експертен кабинет – равноотдалечен от всички партии, може да изведе страната ни от кризата, в която се намира. Според него за тази цел кабинетът ще трябва засили и работата с гражданското общество.Според него е изключително важно за лявото обединение да проведе срещи със синдикати, работодатели, НПО сектор и да обсъди техните актуални проблеми и предложения за решаването им.

„Две трети от хората не се чувстват представени. Политиката е изпразнена от съдържание. Трябва да променим това и да приобщим хората към управлението“, категоричен бе той.

Представителите на БЕСКО, чиито членове наброяват над 650 фирми, споделиха три свои основни проблема – достъп до талант, достъп до капитал, регулации. Те заявиха като своя основна цел ускореното икономическо развитие на страната и бързо достигане поне на средния стандарт на живот в ЕС. Предприемачите констатираха, че България изостава в привличането на инвестиции, дори спрямо своите съседи.

Според тях са необходими промени в законодателството, които да подкрепят и насърчават реализирането на инвестиции и разкриването на нови работни места.

Те са на мнение, че е необходимо много по-активно да се използват механизмите за държавна помощ в тази посока, особено за изостаналите региони и тези с висока безработица. По думите им работата им е сериозно затруднена от липсата на парламент, с който да се работи. „Каквото и да искаме да постигнем, няма как да се случи в тази ситуация и то да сработи ефективно.

Трябва да има редовно управление и работещ парламент“, обърна се председателят на организацията Добромир Иванов към левицата.

Атанас Зафиров призова предприемачите за съвместни действия и предложения за възстановяване на икономиката на България. Заедно с Габриел Вълков и Атанас Атанасов поеха ангажимент за продължаване насрещите и обши бъдещи инициативи, включително законодателни в тази посока.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!