Бизнесмен заплашвал жената и децата на шефа на НАП Румен Спецов

Шефът на Националната агенция по приходите е получавал заплахи от бизнесмен, разкриха в предаването „120 минути“ бившите министри на финансите и икономиката Асен Василев и Кирил Петков.

Още по темата

Това стана ясно, след като водещият Светослав Иванов ги попита защо толкова държат на Спецов, след като от самото начало на служебното правителство са атакувани заради него. В отговор Асен Василев каза, че шефът на НАП е получил заплахи за живота на жена си и децата си. Те са били от български бизнесмен, чиито фирми в миналото никога не са проверявани.

„Ако си шеф на НАП и имаш тази власт, има две неща, които ти се случват. Първото – идват при теб с куфарчета и ти трябва да ги върнеш и второто – идват при теб със заплахи и ти трябва да си пазиш семейството и децата. И двете неща са се случвали на Спецов“, допълни Василев.

На въпрос „Чии интереси е засегнал?“, Василев отговори: „На български бизнесмен“. А Кирил Петков допълни: „От компании, чиито не са били одитирани до този момент от НАП, защото са имали протекции“.

„Заплахата беше за жена му и децата му. Слава Богу, успяхме да отреагираме адекватно. Но това, което искам да ви кажа, че тази битка – да събереш 2 милиарда, означава, че някой ги е платил. Когато спираш милиарди, се изискват много топки да застанеш на тази позиция и наистина да ги събереш“, допълни той.

На Спецов е осигурена охрана, а действията срещу шефа на НАП – пресечени.

За заплахите са били информирани ДАНС и международните партньорски служби.  

Бившият финансов министър подчерта, че шефът на НАП е компетентен и познава механизмите за укриване на данъци, може да устоява на куфарчета с пари, които му носят, и на заплахи, които отправят към него и семейството му.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!