БългарскиEnglishFrançaisDeutschΕλληνικάРусский

БСП след срещата с президента: Ще говорим с всички, ако се стигне до трети мандат

БСП след срещата с президента: Ще говорим с всички, ако се стигне до трети мандат
БСП е готова, ако се стигне до трети мандат, да участва активно в диалога с всички политически сили.

Третият мандат още е хипотеза. Ако се стигне до него, ще съберем нашите ръководни органи и ще излезем с решение.

Това коментира временният председател на БСП Атанас Зафиров след консултациите за правителство с президента Румен Радев.

Разумният подход е да си говорим с всички, отвърна той на въпросите с кого ще говорят за трети мандат, ако им бъде връчен.

Не само, че не очаквам разцепление на групата ни, но и мога да ви уверя, че тя е хомогенна, единна и изпълняваме нашите колективни решения, каза Зафиров на въпросите възможно ли е техни депутати да се отцепят и да гласуват за правителство на първите две партии.

Нямам съмнение, че г-жа Нинова ще гласува, както са нашите решения. Иначе как ще гласува Калоян Методиев – питайте него, той никога не е бил член на парламентарната група, каза още Зафиров.

Имаме решение на Националния съвет, че няма да подкрепяме първия и втория мандат. Не сме обсъждали идеята на г-н Костадинов, той често предлага такива атрактивни идеи, нека да видим за какво точно става въпрос, продължи той.

От нас изненади не очаквайте, каза Зафиров.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!