В 15 часа в понеделник: ГЕРБ казват пред президента имената на министрите

В 15 часа в понеделник: ГЕРБ казват пред президента имената на министрите
Президентът Румен Радев обяви кога в понеделник ГЕРБ-СДС му връщат първия мандат.

Той заяви, че това ще се случи в 15 часа. Направи го от Ямбол, където приветства участниците в Националния турнир по утринна гимнастика „Ямбол 23“ и в „Президентския тест“, част от инициативата „Спортувай с президента“.

Радев отказа да коментира друго по политически актуални теми. „Не искам да разваляме празника на децата с политическа изявления. От понеделник се връщаме. Трябва да има устойчива политика, трябва да има ясни принципи, представи например“, каза лаконично президентът пред bTV.

„Идеята за конституционно правителство е добра, но нека първо да има обикновено мнозинство, за да има правителство. Това е най-важното, за да има парламент, който да може да разгледа и въпроса за конституционна промяна“, каза Радев, цитиран от БНТ.

Понеделник е крайният срок, в който кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел трябва да отиде в президентството с изпълнен мандат – папка с имена на министри в правителството.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!