Глювайн и яйчен пунш за коледен дух в сърцето на София (снимки)
![](https://bulpress.bg/wp-content/uploads/2021/11/d0b3d0bbd18ed0b2d0b0d0b9d0bd-d0b8-d18fd0b9d187d0b5d0bd-d0bfd183d0bdd188-d0b7d0b0-d0bad0bed0bbd0b5d0b4d0b5d0bd-d0b4d183d185-d0b2-d181d18a.jpg)
Немският коледен базар за поредна година беше открит в София. Празничните светлини заблестяха точно в 18:00 часа.
Този ноември обаче входът е само със зелен сертификат.
В рамките на базара ще се спазва изискването за отстояние, но маски няма да е задължително да се носят, посочи Теодора Бреме – организатор на базара.
Тя допълни, че деца на базара ще се допускат само с възрастен придружител, който притежава зелен сертификат.
На откриването тази вечер дядо Коледа се разходи из целия базар и раздава бонбони на най-малките посетители.
Пространството огласиха немски и австрийски шлагери, изпълнени от Армин Ян Хофман.
Роден във Виена, той от няколко години живее в София и традиционно пренася чрез песните си немския коледен дух в българската столица.
За посетителите имаше и още множество изненади, а обичайно хората имат възможност да се наслаждават на традиционните немски коледни изкушения – ароматното греяно вино глювайн, особено популярно на коледните базари и в дните преди Коледа, както и яйченият пунш, също свързан с коледните празници, приготвян от мляко, яйца, различни подправки и бренди, ром или вино, типичните немски вурстове и щолени, специално приготвяни за Коледа.
Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!