Гришо на полуфинал след победа над Федерер

Григор Димитров записа един от най-големите триумфи в кариерата си, побеждавайки Роджър Федерер в пет сета в двубой от 1/4 финалите на Откритото първенство на САЩ. 28-годишният българин се наложи над швейцарския ветеран с 6-3, 4-6, 6-3, 4-6, 2-6.

Това е първи успех на Гришо над неговия идол, а той дойде в осмия мач между двамата. Българинът пречупи съпротивата на поставения под №3 след 3 часа и 12 минути битка на корта. Димитров реализира пет пробива от 15 възможности и четири пъти сбърка на собствения си сервис. Преди началото на решителния пети сет Федерер поиска медицинска пауза, а след това представителят ни набързо поведе с 4-0 с два пробива. При 5-2 той сервира за победа в мача и реализира първия си мачбол в срещата.

Димитров стана състезателят с най-ниска позиция в ранглистата, стигнал до полуфинал в Ню Йорк от 28 години. За място на финала първата ни ракета ще спори с руснака Даниил Медведев, който отстрани Стан Вавринка със 7-6 (8-6), 6-3, 3-6, 6-1 за 2 часа и 33 минути. Медведев също ще играе за първи път в кариерата си в полуфинал на Ю Ес Оупън. Руснакът и Димитров досега са си разменили по една победа през 2017 г., като успехът на Медведев е на твърди кортове във Вашингтон, а този на Гришо на трева в Лондон.

Източник БГНЕС


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!