БългарскиEnglishFrançaisDeutschΕλληνικάPortuguês

Енергиен форум на БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА: Без развита енергетика няма суверенитет

Енергиен форум на БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА: Без развита енергетика няма суверенитет
Това се постига с активен вот с бюлетина № 28, категорични са участниците в срещата

БСП винаги е настоявала за запазване и стратегическо развитие на ядрената енергетика като основа на енергийната сигурност на страната, включително и чрез възобновяване на проекта „Белене“. Категорично сме за отлагане на либерализацията на пазара на електроенергия за бита. Стоим твърдо в защита на въглищните централи и за предоговаряне на т.нар. „Зелена сделка“.

Така накратко обобщи позициите на БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА лидерът на БСП – София Иван Таков на отрасловата експертна среща по въпросите на енергетиката на България. Срещата беше дело на столичната организация на БСП.

БСП- ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА разполага с изключителни експерти в сектор енергетика, който има ключово значение за националната ни сигурност. В листата с кандидати на БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА за народни представители от 24-ти МИР е проф. Янко Янев, директор на Института за управление на ядрените знания във Виена и член на Нюйоркската академия на науките, на Американското и Европейското ядрено дружество.

„Най-важният елемент от отрасъла енергетика е политическият! Ядрената енергетика е пропита от самото си създаване от политика, в т.ч., геополитика, защото тя произлезе от производството на ядрено оръжие. „Белене“ е стратегически проект с нулев финансов риск! Финансирането е един от най-съществените проблеми и той трябва да бъде решен от политиците! Първо е политиката, следвана от стратегията за българската енергетика!“, каза Янко Янев.

В дискусията участваха водачите на листите в 23-ти и 24 МИР Габриел Вълков и Атанас Атанасов, Цветелина Пенкова – евродепутат от БСП и президент на Европейския енергиен форум, Пламен Павлов – председател на Българската газова асоциация, Таско Ерменков, Еленко Божков, Валентина Узунова, както и други кандидати за народни представители от трите листи на БСП- ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА и енергийни експерти.

Д-р Пламена Заячка от АБВ заяви, чеБСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА е силата, която поставя въпроса за енергийната сигурност катонационален и надпартиен приоритет. Тя напомни, че в лявото обединение са хората, които винаги, изаедно, и поотделно са защитавали енергийнотобъдеще на България.

Като председател на групата общински съветници от БСП в СОС, Иван Таков обърна внимание на катастрофалното състояние на „Топлофикация – София“, което е нагледен пример за некомпетентното, меко казано, управление на ГЕРБ и на ПП-ДБ в столицата.

Участниците бяха единодушни, че безсамостоятелна и развита енергетика не може даговорим нито за национален суверенитет, нито законкурентна икономика.

Те пожелаха на 27 октомври левите избиратели да бъдат активни пред урните с № 28 за Коалиция „БСП – Обединена левица“ и да покажат, че една друга България е възможна.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!