Ива Митева: В парламента имаше гняв и омраза, но доказах, че не съм болонка

„Границите в този парламент бяха преминати. Имаше повече гняв и омраза. Мисля, че с това, че не свиках извънредно заседание и поех всички рискове, показах, че не съм болонка“ – това заяви в студиото на „Здравей, България“ на NOVA председателят на 46-ото НС Ива Митева. Тя подчерта, че нейната заместничка и депутат от ИБГНИ – Татяна Дончева, която я нарече така, не се е извинила за думите си.

„Не съм казала и една дума срещу нея. Винаги съм я уважавала. Затова ми беше странно, че тя реагира така остро и ме нарече болонка. От този ден не разговарям с нея„, каза още Митева.

И коментира, че реагира бурно, когато смята, че нещо не е почтено.

„Мисля, че съм емоционална тогава, когато чувството ми за чест и достойнство е накърнено. Относно изказването на Христо Иванов, че съм повече емоционална, отколкото е разумно, аз го разбирам в друг смисъл. Той ми каза, че трябваше да действам целесъобразно, а не законосъобразно. Не приемам тези упреци“, каза още Митева.

„Когато се видя, че може би ще се ходи отново на избори, като че ли спряхме да бъдем мъдри и търпими един към друг. В това НС имаше много гняв и омраза. Самият Далай Лама ни учи, че това е признак на слабост„, допълни председателят на 46-ото НС.

На въпрос какво мисли за поведението на част от депутатите от „Има такъв народ“, които също обиждаха свои колеги от парламентарната трибуна, Митева заяви следното:

Не оправдавам някои реплики на членове на ИТН, но го отдавам на емоцията им. Тяхната среда е била по-различна. Виждам, че има надграждане в поведението им. Смятам, че в следващия парламент ще бъдат по-улегнали. Не приемам този начин на говорене и затова не сте ме чули да говоря така, но такава беше атмосферата“, поясни Митева.

Относно скандала „500 к“, председателят на НС бе категорична, че не е виждала записи.

Наскоро разбрах какво означава“500 к“. Г-жа Дончева е юрист. Тя си дава сметка за последиците чисто политически и юридически. Може би затова ответната й реакция веднага беше такава. На мен не ми е предлагала подкуп, а ми е казвала да подкрепим правителство, за да не ходим на избори. Преди време тя беше казала, че съм редила кабинети със Слави Трифонов. Тогава реагирах остро и й се обадих да я питам кога ме е видяла да правя такова нещо. И тя ме попита „Не е ли вярно?“. Винаги съм се опитвала да гледам своята работа“, добави Ива Митева.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!