Проф. Кантарджиев: Нежеланието на хората да се ваксинират е заради грешни послания на МЗ

„Създаде се една обстановка на ненаучност при коментирането на ваксините срещу COVID-19“, заяви проф. Тодор Кантарджиев пред bTV. По думите му изказванията и на политиците срещу ваксинацията също са настроили хората отрицателно.

„МЗ трябваше да направи нещо по-задълбочено – да разбере какви са страховете на хората от ваксините“, каза още бившият шеф на Националния център по заразни и паразитни болести, който сега е експерт в Столична община.

„Нежеланието хората да се ваксинират се дължи на непоследователните и грешни послания от Министерство на здравеопазването в последните три месеца“, подчерта той.

Преди време от МЗ представиха проучване на една от водещите лаборатории в страната, според което 45% от хората у нас са се срещали с вируса. Кантарджиев коментира, че тази стойност е била завишена и е довела до невярно послание към хората.

Относно това дали децата са по-застрашени от коронавируса при настоящата вълна, Кантарджиев каза, че Делта вариантът определено заразява много повече децата в сравнение с неговите предшественици.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!