Шест момичета пребиха своя съученичка в близост до училище в Раднево

На разпространеното в социалните платформи видео се вижда как около шест момичета нанасят побой над тяхна 15-годишна съученичка и я обиждат.

Случаят е от Раднево, близо до СУ „Гео Милев“, в което учат момичетата, съобщава NOVA.

Още по темата

Версиите за случая са няколко.

Потърпевшата твърди, че в основата е интрига. А нападението не било за първи път. „Това е седми или осми път. Но сега беше ужасно. Друг път е само по 1-2 шамара“, разказа нападнатото момиче.

Майка й разказва, че е разбрала за случая от клипа. Не е знаела и за предишните пъти.

Момичетата били част от приятелска група, включително и нападнатото момиче. Отношенията в компанията обаче били доста нестабилни и често ескалирали конфликти, обясни педагогическият съветник на училището.

„Още в деня, в който се е случило, работим по тези проблеми“, заяви педагогическият съветник в училището. „В моменти на близост те споделят лична информация помежду си, но после злоупотребяват с нея“, обясни още тя.

Класната им е категорична, че не е очаквала такава жестокост. „Знаехме за ситуацията и се опитвахме да я предотвратим“, каза класната им.

„Направени са оценки на всички деца и родителите им. Посетени са на адресите им. Работим с тях, ще ползват социални услуги в общността, ще работят с психолози и извън училище“, каза представителя на Агенция „Закрила на детето“.

Директорът на училището не вярва в основата да са наркотици.

„Малко градче сме, щеше да се чуе, ако е това. 30 години съм директор, такъв случай не е имало“, каза директорът.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!