20 000 лв. гаранция за Иво Лудия, предизвикал катастрофата с 3 жертви на Великден

Апелативният съд в Пловдив отмени взетата от Окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 46-годишния шофьор, който на Великден предизвика катастрофа с три жертви, като му определи „парична гаранция“ в размер на 20 000 лева. 

Още по темата

Срещу Иво Даскалов, известен с прякора си Иво Лудия, е повдигнато обвинение за това, че на 2 май т.г. при управление на джип БМВ-Х5 е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на трима мъже при катастрофа на Околовръстния път на Пловдив. Жертвите, сред които бившият полицай Николай Иванов, са на 35 г., 43 г. и 38 г. 

Както и преди седмица, делото отново се разгледа от дежурния съдебен състав с председател Михаела Буюклиева (съдия-докладчик) и членове Вера Иванова и Емилия Брусева на изнесено заседание в УМБАЛ „Св. Георги“, където се намира обвиняемият. След жестокия сблъсък Даскалов получи няколко тежки травми и е настанен за лечение в Университетската болница. Стаята му е под охрана.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента доказателства – разпити на свидетели, протоколи за оглед на местопроизшествие и заключения на вещи лица, може се направи обосновано предположение, че Иво Даскалов е съпричастен към престъплението, в което е обвинен. Мнозинството от въззивния съдебен състав прие, че не е налице опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление, с оглед на здравословното му състояние.

Определението е подписано с особено мнение от съдията докладчик. Според съдия Михаела Буюклиева съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. За този извод са взети предвид обстоятелствата, при които е извършено престъплението, настъпилата смърт на три лица и предишните нарушения на обвиняемия на правилата за движение по пътищата като водач на МПС.

За деянието, в извършването на което е обвинен Иво Лудия, законът предвижда наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Определението на Апелативния съд е окончателно.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!