25 години затвор за бившия легионер, който уби фелдшера на село Орешак

Окръжният съд в Ямбол наложи 25 години лишаване от свобода на бившия легионер Иван Пачелиев, подсъдим за убийството на 72-годишния фелдшер Димитър Факиров в тополовградското село Орешак миналата година.

Пачелиев беше задържан, след като се барикадира в дома си и трябваше да бъдат изпратени барети.

Бившият легионер, обвинен в убийството на фелдшер, остава в ареста

Престъплението, извършено на 8 октомври 2019 г., е осъществено чрез нанасяне на 38 удара с нож в цялото тяло, довели до остра кръвозагуба, като смъртта е причинена по особено мъчителен начин за пострадалия. Убийството е извършено с особена жестокост, което се доказва от броя на множеството нанесени удари с оръжието, пише в обвинителния акт.

Не са ясни точните мотиви Пачелиев да убие фелдшера, но се знае, че същия ден отишъл при него, защото си наранил ръката. Избухнал скандал, а той бил известен с агресивния си нрав и страстта си към оръжия.

38-годишният мъж е признат за виновен и за това, че противозаконно е държал 111 патрона, представляващи годни боеприпаси за огнестрелни оръжия. Те са открити в дома му след убийството.

Наказанието, което е общо за двете престъпни деяния, трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвора, постанови още съдът.

Присъдата обаче подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.

Пачелиев е бил във Френския легион до 2012 г. След това бил безработен. През 2018 г. той вече веднъж се барикадира в дома си и стреля с пушка, защото униформени го търсели заради хулиганство в София. По-късно обаче беше освободен от ареста.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!