30 години от първият тото милионер в България

На 8 април 2021 г. ще се изтегли поредният, 27-ми тираж на Спорт тото, а джакпотът в играта Тото 2 – 6 от 49 отново надхвърля сумата от 2.5 милиона лева. Но този тираж е по-специален и поради друга причина. Той ще се проведе часове след отбелязването на една знаменита дата – 30 години от „рождения ден на тото милионерите в България“.

Историята на българските тото милионери започва на 7 април 1991 година, когато един обикновен русенски инженер, роден под щастлива звезда, печели невероятната сума от 1 милион лева. Неговото име е Тодор Бонев, а като всеки български работник той се труди упорито, давайки 10-часови смени над машините в завод ЗИТА. Според днешните изчисления сумата, която той получава благодарение на късмета си, се равнява на 55 хиляди долара. В наши дни печалбите са доста по-различни като стойност и най-вероятно съвсем сами можете да направите изчислението например от стойността на прогнозния джакпот за предстоящия на 8 април тираж: 2 550 000 лв.

Тодор Бонев печели „шестица от тотото“ в играта 6 от 49, използвайки комбинацията: 5, 11, 13, 25, 26, 35. Интересното е, че той има и други успехи в лотарийните игри, като дори е печелил цял апартамент в София години по-рано! Късметлийският фиш от 7 април 1991 г. обаче го прави изключително популярен в цяла България, а лицето му става символ на мечтата за тото милионите. За него пишат статии във всички водещи медии у нас, а историята му става една от най-известните в зората на демократичните промени в страната. През годините той често споделя, че първите пари от печалбата му са отишли за почерпка на няколкостотин колеги в завода и за чисто нова „Лада“.

Успехът на първия тото милионер подклажда употребата на култовата фраза, останала евъргрийн и до днес „Да спечелиш шестица от тотото“, която подхранва много мечти и символизира рязката промяна на материалното състояние на щастливците, спечелили сериозните награди от тотото.

След успеха на русенеца, този град става известен като „града на тото милионерите“, а освен него през годините още цели 114 българи влязоха в клуба на спечелилите седемцифрени суми. Последният от тях е от Сопот, а печалбата му стана факт през март тази година.

Така че недейте повече да губите време, а очаквайте успеха да споходи и вас. Попълнете култовия червен фиш и стискайте палци по време на тегленето. Само така можете да спечелите новия, изключително сериозен джакпот от 2 550 000 лева.

Дори и да не успеете – не се отчайвайте! Можете да опитате късмета си в останалите игри на Тотализатора, които също предлагат възможности за бързи печалби. Десетина късметлии ще се сдобият с добрата за почерпка сума от 500 лв. в играта „5 от 35“ – още на 8-ми април в тираж 27. Също така не забравяйте за моментите ни талони игри и най-новия измежду тях – „Бързите 1000 лева“, който благодарение на иновативната си концепция съдържа множество бързи печалби от по 1000 лева.

Благодарим ви, че подкрепяте българските култура и спорт!

Спорт Тото – Ние винаги ви даваме повече!

* съдържание на Спорт Тото


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!