4 души загинаха при катастрофа на военен самолет на летището в Казахстан

Четирима души от екипажа на военен самолет Ан-26 загинаха, а двама бяха ранени, след като машината се разби при кацане на летището в казахстанския град Алмати, съобщиха местни служители, цитирани от Асошиейтед прес.

Министерството на извънредните ситуации на бившата съветска република заяви, че двамата оцелели са хоспитализирани.

Самолетът се е разбил при заход за кацане на летището в най-големия град в страната – Алмати. Машината е излетяла от столицата Нур Султан с екипаж от шестима души и без пътници.

Руската агенция Интерфакс съобщи, че самолетът е бил използван от граничната охрана на Казахстан. Причината за катастрофата засега не е ясна.

Самолетите Ан-26, разработени през 60-те години на миналия век и произвеждани в големи количества, са предназначени за използване както за граждански, така и за военни цели. Стотици от тях все още са в експлоатация в страни от постсъветското пространство и другаде по света, отбелязва АП.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!