БългарскиEnglishFrançaisDeutschΕλληνικάРусский

5000 търговци вече имат незабавен достъп до приходите си

Висока ликвидност и гъвкавост – това осигурява подобреният, автоматизиран процес по превод на суми към търговци, които са интегрирали решенията за плащане на вноски на tbi bank. Банката вече изплаща суми от физически и онлайн продажби към партньорите си в рамките на 30 мин., вместо както досега три пъти дневно. В сравнение, стандартът за пазара е един път дневно, което затвърждава позицията на tbi на сигурен и доверен партньор.

Така над 5 000 търговци от различни индустрии в България имат незабавен достъп до приходите си от продажби, което им помага да бъдат максимално гъвкави и да постигат своите бизнес цели. Ускореният процес отговаря и на очакванията на потребителите – те ще получават поръчаните стоки по-бързо, тъй като в определени случаи търговците предоставят продуктите едва след получаване на средствата.

В момента повечето финансови институции в страната извършват подобни плащания веднъж дневно за продажби, направени през предходния работен ден. Това затруднява оперативността най-вече на малките и средни предприятия, където нуждата от ликвидност е особено голяма.

Надежда Коцинова, ръководител на търговските партньорства в tbi, казва: „Всяка иновация, която въвеждаме, е с цел оптимизиране на процесите, намаляване на разходите и увеличаване на продажбите на нашите партньори. Радваме се, че сега можем да им предоставим нужната гъвкавост, за да могат да разполагат с необходимите за тях средства, а нашите общи клиенти да получат закупените от тях продукти възможно най-бързо.“

„Можем да кажем, че плащането в рамките на 30 мин. е незабавно, защото всички процеси свързани с него са автоматизирани. С тази услуга оптимизирахме и процесът по проверка на кредитни досиета, който обикновено отнема дни. Нашите търговски партньори вече могат да разберат дали подписаните кредитни договори ще бъдат платени или не в рамките на 5 минути“, казва Павлина Бажлекова, ръководител отдел „Кредитна Администрация“ в tbi.

Със сегашното значително намаляване на преводния процес в България до 30 мин., tbi затвърждава позицията си на дигитален лидер на пазара, ориентиран към клиента. Данните за България през последната година показват двоен ръст на покупките, финансирани с решението за разсрочено плащане на банката.

Снимка: tbi bank


Материалът е предоставен от tbi.Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!