Global Finance обяви УниКредит Булбанк за най-добра банка в България за 2021 г.

„Банките имат ключова роля за икономическото възстановяване по целия свят. Наградите на Global Finance отличават лидерите, които ще имат значителен принос за възстановяването на икономиките и начертаването на пътя напред „, каза Джоузеф Д. Джарапуто, издател и главен редактор на Global Finance. „Като имаме предвид безпрецедентните икономически условия, породени от глобалната пандемия, мога да кажа, че от цялата 28-годишна история на наградите – тези са с най-голяма стойност“, допълва той.

„Наградата на Global Finance идва като признание, че неуморните усилия на всички колеги от УниКредит Булбанк си заслужават и са в правилната посока. През тази предизвикателна година ние останахме отворени за бизнес и продължихме да подкрепяме клиентите чрез различни механизми и индивидуални решения. За нас да сме доверен финансов партньор за нашите клиенти, който добавя стойност и обслужва с грижа, се превърна в най-важен приоритет. Продължаваме да имплементираме иновации, с помощта на които подобряваме вътрешните ни процеси и качеството на обслужване на клиентите ни. С присъждането на наградата „Най-добра банка в България“ за пета поредна година експертното жури на Global Finance потвърждава, че УниКредит Булбанк е стабилен и устойчив партньор за своите клиенти. Наградата ни задължава да не спираме да се подобряваме и да сме всеки ден по-добри от предходния.“, коментира Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

Целият подбор на класацията на Global Finance е направен от редакторите на изданието след задълбочени консултации с корпоративни финансови ръководители, банкери и банкови консултанти и анализатори в целия свят.

Обективните критерии, които се оценяват при избора на най-добри банки, са: ръст на активите, рентабилност, географски обхват, стратегически отношения, развитие на нов бизнес и иновации в предлаганите продукти. Окончателният избор се допълва от становищата на анализатори на капиталовите пазари, кредитни рейтинги, оценките на банкови консултанти и други участници в банковата индустрия.


Материалът е предоставен от УниКредит Булбанк.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!