„Асарел-Медет“ АД получи награда от Съвета на жените в бизнеса в България

Съветът на жените в бизнеса в България връчи своята специална голяма награда – отличителен знак, на „Асарел-Медет“АД. Призът е част от новоучредените годишни национални награди на организацията – за вдъхновяващи постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване. Отличието беше връчено на прокуриста на компанията Галя Костова на тържествена церемония, която се проведе на 14 ноември в София.

Признанието за „Асарел-Медет“ е за стипендиантската програма на дружеството „Заедно с теб“. Тя е създадена през 1999 г., за да помага на родители и деца от асарелски семейства, които са се сблъскали с най-тежкия момент на житейско изпитание – ранна загуба на майка или баща. Подкрепата се осигурява независимо дали починалият или овдовелият родител са част от екипа на компанията. На децата в училищна възраст се отпуска месечна стипендия, като подкрепата може да бъде продължена и по време на висшето образование, в случай че младежите изберат за своето кариерно развитие приложима за дружеството специалност. Така мнозина от тях са насърчени в тази посока и после стават част от екипа на „Асарел-Медет“, а междувременно участват и в летните стажантски програми на компанията. Социалната програма е помогнала пряко на 135 стипендианти (ученици и студенти) и на техните родители през изминалите 23 години. От всички тях 37 – или близо 27,5%, по-късно са се присъединили към екипа на компанията.

Съветът на жените в бизнеса в България е инициатор и организатор на конкурса „Вдъхновяващи постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“, който отличи в пет категории вдъхновяващите постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване на работното място и в обществото. Кандидатурите бяха разгледани от авторитетно жури, в което личат имената на бившия социален министър Лидия Шулева, журналистите Георги Тошев и Венцислав Савов, писателят Георги Бърдаров, омбудсманът на Република България проф. Диана Ковачева и др. Над 100 бизнес лидери, членове, партньори и приятели на Съвета на жените в бизнеса в България присъстваха на официалната церемония и подкрепиха финалистите и победителите.

Снимка: Съвет на жените в бизнеса

ОТЛИЧИЯТА

Общо 45 бяха инициативите, които се бориха за престижните отличия, като сред наградените са Аксенчър България, VMware България, УниКредит Булбанк, Интерланг и Фондация живот със синдром на Даун, L“Oréal България, Престиж, А1, МБАЛ Св. Панатлеймон, УМБАЛ Медика и Momsanity

Статуетките за призьорите бяха изработени от инж. Мариела Джиджинкова – ръководител на отдел „Екология“ в „Асарел-Медет“АД. В свободното си време тя изработва бижута и сувенири от топено художествено и флоатно стъкло.

Снимка: Съвет на жените в бизнеса


Материалът е предоставен от „Асарел-Медет“ АД.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!