„Бионтех“ е против отпадането на патентите на ваксините

Германският производител на ваксини срещу коронавирус „Бионтех“ не вижда в отпадането на защитата на интелектуалната собственост върху ваксините срещу Covid-19 целесъобразен начин да се сложи край на пандемията, съобщи днес самата компания, цитирана от ДПА.

„Бионтех“ е убедена, че продължаващото разширяване на производствения капацитет ще помогне да се победи пандемията, посочи компанията и добави, че планира да продължи да доставя своите ваксини на по-бедни държави на „цена, която не е обвързана с печалба“.

За да постигнем това, правителствата, производителите и международните и национални организации трябва да работят заедно в подкрепа на доставките за страни с ниски и по-ниски от средните доходи, допълни „Бионтех“.

Патентите не са ограничаващ фактор за производството и доставките на нашата ваксина, каза говорителка на компанията. Тя добави, че процесът на производство на ваксини е сложен и има риск да пострада качеството, безопасността и ефикасността на препарата, ако не са спазени изискванията.

Говорителката каза, че съобщенията, че „Бионтех“ временно премахват патентната защита на ваксината си срещу коронавируса не са верни.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!