Божанков няма да напусне парламента, защото смята, че не е подвел избирателите

Няма да напусна Народното събрание, защото не е вярно, че съм подвел избирателите, заяви пред bTV Явор Божанков, който в петък беше изключен от парламентарната група на БСП и бе призован да напусне парламента, за да освободи място за следващия от листите на социалистите. Причината за изключването му беше позиция в подкрепа на военната помощ за Украйна. Преди това той гласува и срещу друга кауза на социалистите в 48-ия парламент – връщането на хартиената бюлетина.

„Моите позиции са били такива в кампания, в предния мандат. Винаги съм казвал едно и също. Всъщност нашата група и аз лично напуснахме Народното събрание, за да въведем машинния вот. Аз лично съм водил тежки битки за този машинен вот и никога не съм

казвал обратното. Не съм влязъл в кампания и да кажа на моите избиратели: вижте сега влизам в този мандат с основен приоритет с ГЕРБ и ДПС да върнем хартиената бюлетина“, коментира Божанков, който не е член на БСП, а е от гражданската квота.

Той разказа, че в петък други депутати от БСП са му предложили да не участва в гласуването за военната помощ за Украйна. „Считам, че това е исторически момент за България и искам един ден децата ми да знаят как съм гласувал“, подчерта народният представител. Явор Божанков призна, че е обиден от думите на колегите му социалисти, че е неблагодарен. „Партията ми е дала много, но и аз на нея, това не е еднопосочна улица“, заяви депутатът.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!