БСП: Управлява ни най-антиевропейското и антидемократично правителство

БСП: Управлява ни най-антиевропейското и антидемократично правителство

Националният съвет потвърди позицията на Градския съвет БСП да не влиза в управленско мнозинство с ПП-ДБ и ГЕРБ в София, и потвърди номинацията на Диана Тонова за шеф на СОС

„Управлява ни най-антиевропейското и антидемократично правителство, което сме имали. Фактите го доказват. Със съгласието си да бъдем приети частично в Шенген по въздух и вода, те пренебрегнаха и унищожиха усилията на много правителства и много партии преди тях, поставиха България в унизителното положение да приемаме подхвърляни трохи по отношение на Шенген.

България отдавна заслужава и е изпълнила всички критерии да бъде пълноправен член на Шенген. Знаете нашата позиция по отношение на икономическите загуби, които търпим от това. Политиката им за приемане на България в Шенген е пълен провал”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Националния съвет днес. Пленумът на социалистическата партия дискутира като точка в дневния си ред актуалната политическа обстановка.

„Научаваме от премиера Денков, че и Еврозоната може да не се види от 1 януари 2025, от юли 2025 или от по-нататък. Т.е. и този техен приоритет е пред провал. Да не забравяме, че по време на това управление бяхме вкарани в черния списък за пране на пари”, добави Корнелия Нинова.

Националният съвет на БСП потвърди позицията на Градския съвет на социалистите да не се влиза в управленско мнозинство в София нито с ГЕРБ, нито с ПП-ДБ и потвърди номинацията на Диана Тонова за председател на Столичния общински съвет.

БСП започна с днешното заседание на НС и подготовката за европейските избори. „За нас европейските избори са изключително важни. България заслужава да бъде пълноправен, равнопоставен член на ЕС. В Европейския парламент трябва да отидат хора, които са проевропейски настроени, но ще защитават българския суверенитет и българския национален интерес.

Поставяме си тази цел да изпратим такива хора, да получим доверието на българските граждани за това, че и досега сме били проевропейската партия, която обаче винаги е отстоявала и българския национален интерес в общия ни европейски дом”, подчерта Корнелия Нинова.

Тази година за БСП, освен европейски избори ще има и пълен цикъл отчети и избори в партията – ще се избират нови ръководства от основните партийни организации, общински председатели, областни, делегати на конгреса, пряк избор на председател и конгрес.

Решенията, които Националният съвет прие:

От февруари в БСП започват събранията на основните партийни организации за номинации за евродепутати и обсъждане на платформата ни за европейските избори в цялата партия. През март следват конференции, които ще разгледат и одобрят номинациите, и ще ги изпратят в НС.

През април БСП ще проведе заседание на Националния съвет, на което ще бъде подредена листата за евроизборите и окончателно ще бъде приета платформата, която вече е минала на обсъждане в цялата партия. Имената на кандидатите за евродепутати ще бъдат ясни през април, заяви лидерът на БСП в отговор на въпроси на медиите.

„През май е кампанията, юни – евроизбори и се поздравяваме с успех за БСП”, посочи още Корнелия Нинова.

От юли до септември БСП ще проведе пълен цикъл отчети и избори в партията. През октомври ще се проведе прекият избор на председател от всички членове на партията. Конгресът на БСП е през ноември, на него председателят трябва да стъпи в нов 4-годишен мандат.

Пленумът прие работна група, която да започне изготвянето на европейската платформа на БСП.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!