Български хеликотери гасят пожар на границата с Гърция

Български хеликотери гасят пожар на границата с Гърция

Пожар гори в Родопите, близо до българо-гръцката граница. През последното денонощие той се разраства, съобщи регионалният сайт kardjali.bgvesti.net.

Още по темата

Засегнати са борова и букова гора. Огънят тръгва от южната ни съседка, но на няколко пъти огнища се прехвърлят на наша територия – в землището на село Горно Къпиново.

Вчера огънят се е разгорял отново в района на връх Вейката, по данни на МВР. Мястото е труднодостъпно.

Днес се очаква в гасенето да се включат и български хеликоптери, заявява сътрудникът на  местния сайт Мохамед Хабил. Той потвърждава, че вчера следобед отново се е възобновил пожарът в планинския масив от българска страна. Бързо са засегнати над 20 дка гори.

Няколко десетки пожарникари и служители от българска страна са на терен денонощно от почти три дни в района на Вейката. „Помолихме гърците за помощ, но техните хеликоптери не могат да навлизат в нашето въздушно пространство“, каза пред журналисти областният управител Даниел Делчев.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!