Ваня Григорова: Новата цел на американските прислужници бил пловдивският Альоша

Ваня Григорова: Новата цел на американските прислужници бил пловдивският Альоша
Новата цел на американските прислужници бил пловдивският Альоша. Същият в чиято прослава техният Манол Пейков пак от Пловдив, наследник на видни членове на БКП, пееше „День победы“.

За неграмотните жълтопаветници – Денят на победата е денят на победа над нацизма, в чест на тази победа и милионите дадени жертви са и всички паметници на Червената армия по всички земни кълбета. Да, депутатът от ДБ Манол Пейков пее в чест на Альоша. Пеенето обаче е довреме, когато ти заповядат – буташ. Даже незаконно.

Веднага се сещам за друг виден ДБ-ец – Христо Иванов, който остроумничеше, че опозицията пали свещи в руската църква правителството да не падне. Именно руската църква посещавала майка му – Мария Бойкикева, знам аз. Г-жа Бойкикева е изключително свестен, разумен и интелигентен човек, член на БСП впрочем.

Преди години, редом с други интелектуалци, подписва отворено писмо до Хилари Клинтън, в което се изразяват опасения, че отношенията между САЩ и България „се развиват на неравноправна основа и често приемат формата на открит диктат от страна на Съединените щати”. Как ли е, когато собственият ти син е проводник на този диктат?

Тези примери могат да се продължат с безброй други, всички те от ръководството на ДБ – борците с паметници. Некадърните да изградят каквото и да е.

Тези БКП родители, които са с акъла си и имат наистина здрави морални и родолюбиви устои, не ги разбирам. Бориш се цял живот с нещо, което намираш за вредно, градиш алтернативно, според теб – социално и солидарно общество, а допускаш детето ти да се превърне в прислуга и рушител на това, което ти си изграждал.

Впрочем някои не са изграждали, нагаждали са се към системата. И преди, и сега са били и ще бъдат момчета за мокри поръчки. А на тях винаги има кой да им подхвърли шепа жълти стотинки. И коктейл в поредното водещо посолство.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!