Втори ден бушува пожар в борова гора в Пазарджишко, хеликоптер се включват в гасенето

Втори ден огнеборците се борят с горски пожар в иглолистна гора между пазарджишките села Калугерово и Лесичово, сигналът за който бе подаден вчера около 16 часа. На място работят 21 пожарникари и 6 горски служители. Очаква се верижна техника от София и военен хеликоптер да се включва днес в гасенето.

Още по темата

Представители на частни фирми правят просеки, за да спрат разширяването на периметъра на пожара.  Вятърът допълнително затруднява работата по овладяването на огъня.

Няма опасност за хората и къщите в населените места, съобщи директорът на Информационния център в Калугерово Никола Иванчев: „Ситуацията, както казват горски и пожарникари, е много сложна“.

Огънят бушува във високите части на боровата гора и при наличието допълнително и на вятър, едно кратко раздухване на вятъра разгаря пожара в най-различни посоки и това го прави изключително труден за спиране, каза говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

В социалните мрежи се прави организация и доброволци да се включат гасенето на пожара.

Тепърва ще се води разследване за причините, най-вероятно са високите температури.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!