В Златни пясъци отвориха врати занимални за децата от Украйна

Близо 100 деца, избягали с родителите си от войната в Украйна, живеят само в един от големите хотели край Варна. В него и на още две места в Златни пясъци ще има занимания по фотография, танци, моделиране, конструиране, предава БНТ.

Учителите от Общинския детски комплекс започнаха заниманията по инициатива на образователното министерство, с подкрепата на Община Варна и на неправителствена организация, както и с активното съдействие на управителите на хотелите.

Заниманията са подходящи за деца между 4 и 17 години, ще се провеждат всеки работен ден от 10 до 12 в три от големите хотели. Очакванията са, че около 200 деца ще се включат в уроците.

Ирина Филипова е една от майките, довела детето си. Преди две седмици са пристигнали сами от Одеса, но без да знаят къде отиват и какво ги очаква. Сега се чувстват по-спокойни, а заниманията, които организира Общинският детски комплекс във Варна, веднага привличат вниманието на 6-годишния Витя.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!