В класацията на списание The Banker за 2021: УниКредит Булбанк е „Банка на годината“ в България

УниКредит Булбанк получи приза „Банка на годината 2021“ в България от международното списание The Banker, част от групата на Financial Times. Изданието отличи банката, оценявайки подкрепата, която е оказала на своите клиенти през изключително предизвикателната и трудна година в условия на Covid-19. Това включва действия като наложения мораториума и приложените индивидуални решения за клиенти във високорисков сектор, както и предоставяне на различни възможности за подкрепа на малки и средни предприятия. Оценена беше и социалната ангажираност на банката, която подпомогна съвместно с Министерството на здравеопазването двете най-големи болници в България в усилената им борба срещу пандемията.

„Приемаме водещата си позиция на пазара като мисия да работим по отговорен начин в подкрепа на нашите клиенти, но и на обществото и икономиката като цяло. Наш основен ангажимент е да подкрепим различните аспекти на устойчивото развитие като застанем зад добрите проекти на клиентите ни и чрез старт на инициативи, които да ускорят вътрешната трансформация към по-зелена организация“, коментира Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

УниКредит Булбанк се утвърди като лидер в областта на устойчивите продукти и услуги, свързани с околната среда, социалните дейности и управлението (ESG) на българския пазар. Сред зелените инициативи на банката са възможността за заеми на МСП за енергийно ефективни инвестиции, както и микрокредитиране с намален лихвен процент за по-слабо застъпени групи сред предприемачите, включително жени и възрастни предприемачи.

Според екипа на The Banker, последните няколко години са изключително бурни и несигурни. Но въпреки това, глобалната банкова индустрия се справя с предизвикателствата и преминава през тежките последици от пандемията от Covid-19 по-силна и по-устойчива.

Наградите на списание The Banker представляват едно от най-високите отличия в банковата индустрия и са признание за значимите постижения в сектора и не на последно място, за добавената стойност по отношение на клиентското обслужване и иновациите. The Banker оценява тазгодишната надпревара като изключително конкурентна, което отличава победителите за 2021, като още по-заслужили признанието.

*Материалът е предоставен от УниКредит Булбанк


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!