Джип с 18 мигранти се обърна при гонка с полицията край Елхово, бременна и дете са ранени

Джип с 18 нелегални мигранти катастрофира след гонка с полицията на пътя между Елхово и Бургас снощи, съобщи bTV, като се позова на информация на „Гранична полиция“.

Около 19.30 часа патрул на „Гранична полиция“ засича на пътя край Болярово джип, който е потенциално рисков. Последва преследване, при което колата се обръща в канавка. В него са пътували 18 чужди граждани, а шофьорът е грузинец. Всички са задържани и са отведени в разпределителния център за бежанци в Елхово.

30-годишна бременна жена от Ирак и 10-годишно момченце от Сирия обаче са пострадали и са транспортирани в Областната болница в Ямбол. Те са настанени в отделението по хирургия, като опасност за живота им няма. 

„Два екипа от ЦСМП са изпратени и след около половин час по-късно пострадалите са транспортирани в спешно отделение на болницата. След проведени диагностини пригледи са настанени в хирургично отделение на нашата болница с мозъчно сътресение. Жената е бременна в 4-5 месец, състоянието и на двамата е стабилно. Към момента няма опасност за живота им, те са с мозъчно сътресение“, обясни заместник-директорът на МБАЛ-Ямбол д-р Валентин Вълчев.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!