Древни оръжия бяха представени на „Пловдив-древен и вечен“

В парк „Лаута“ в Пловдив започна фестивала „Пловдив-древен и вечен“. Над 200 участници от клубове за исторически възстановки от страната, показват тук оръжия, облекла, занаяти и предмети от бита от различни исторически епохи.

Снимка: БТА

На фестивала представят автентични мечове и боздугани от античността и Средновековието. Те се демонстрират от сдружение „Филипопол“.  Ценните артефакти за първи път излизат от музея за демонстрации пред публика. Това е възможно със съдействието собствениците на колекция „Ватеви“, в която са събрани повече боздугани, отколкото има в Британския музей.

Фестивалът „Пловдив – древен и вечен“ се провежда за трета поредна година. 

Над 200 участници претворяват хилядолетната история на един от най-старите живи градове в света – Пулпудева/Филипопол/Тримонциум/Пълдин/Филибе/Пловдив.

Снимки: БТА

Днес имаше демонстрации на занаяти, на бойни техники, на автентично облекло и оръжия, на приготвяне на средновековни гозби и питиета, на езда. Звуча и древна музика.

Снимка: БТА

Виж още снимки тук. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!