Задържаха погребален агент за заровените край София трупове, възможно е телата да са над 50

Има задържан за откритите седем трупа на възрастни хора, които бяха намерени в покрайнините на София, близо до Банкя. Това съобщиха от МВР.

Откриха 7 трупа, погребани в гориста местност край София

Една от версиите е, че става дума за незаконно погребани възрастни хора. Разследващите продължават изясняването на случая и идентифицирането на самоличността на починалите.

По случая има задържан мъж вчера. Той обяснил, че от няколко години се занимава с незаконната дейност. С решение на прокуратурата остава в ареста за 72 часа.

По първоначални данни не става дума за убити, а за незаконно погребани хора, живели в различни хосписи в столицата. Предполага се, че мъжът е предлагал уреждането на кремация, но това не се е случило.

Разследващи допускат възможността заровените тела на починалите да са повече от откритите седем. За да бъде установена самоличността им, ще бъдат назначени ДНК експертизи.

По информация на Нова тв задържаният е погребален агент. Работи се по версията измама – той е вземал пари за кремация, която обаче не се е състояла. Задържаният е признал за 50 заровени тела край сметище, близо до гробищен парк. Той не е работил сам.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!