Зам.-председател на Европарламента е сред задържаните по разследване за международна корупция

Зам.-председателят на Европейския парламент Ева Каили (Гърция) е сред задържаните днес в Брюксел петима предполагаеми участници в международна схема за корупция и пране на пари, съобщиха медии в Белгия.

Бивш евродепутат и още трима са арестувани в Белгия по подозрение за корупционна схема с Катар

По-рано бе уточнено, че сред отведените за разпит е и бивш евродепутат от групата на Социалистите и демократите в ЕП. Уточняваше се, че всички заловени (без Каили – бел. кор. на БТА) са от италиански произход.

При претърсването на над десет адреса са били открити 600 хиляди евро в брой, иззети са компютри и мобилни устройства.

Според медиите разследването е свързано с подозрения, че Катар е подкупил участници в престъпната група, за да прокарват интереси в полза на Доха.

След съобщаването на новината, групата на Социалистите и демократите в ЕП разпространи изявление, в което обеща пълно съдействие на разследването. Допълва се, че групата ще предложи да бъде спряно обсъждането в ЕП на въпроси, свързани с „държави от Залива“, особено по отношение на визовата политика и подготвяни посещения.

Европейският парламент има 14 зам.-председатели.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!