За часове в София: Втори мъж подпали жилището си

21-годишен мъж подпали апартамента, в който живее в столичния квартал „Света Троица“ през изминалата нощ, съобщи БНР. 

Мъж подпали две коли и апартамента си в столичен квартал (снимки и видео)

Сигналът за пламъците е подаден около 1 часа след полунощ, уточниха от МВР. На място са изпратени няколко екипа на пожарната, полицията и Спешна помощ. Огънят е потушен.

Няма жертви при инцидента, няма и пострадали от живущите във входа. 

Младият мъж и майка му, с която живее, са вдишали дима от пожара. Оказана им е медицинска помощ.

Няма щети по останалите апартаменти в блока, както и евакуирани хора, допълниха от полицията.

Това е вторият случай в рамките на няколко часа, при който собственик опожарява имуществото си в столицата. Около 17.40 часа вчера 41-годишен мъж подпали колата си, паркирана пред блок 457 в столичния жк „Младост-4“, а пламъците след това стигнали и до паркирания в съседство автомобил. След това мъжът се качи в жилището си на 13-ия етаж и подпали и него. 

С изгаряния по лицето той бе откаран в „Пирогов“. По неофициална информация мъжът е IT специалист, който е разведен, а наскоро бил и уволнен от работа. От Спешна помощ допълниха, че той е бил под влияние на алкохол и в депресивно състояние. 

„Ситуацията беше много тежка. Струва ми се, че това беше опит той да се покаже пред обществото, защото е изпаднал в дълбока депресия. Преди няколко години почина майка му, непосредствено след това почина баща му. Преди това се беше развел. Предишният ден е получил призовка от Благоевград, че негови роднини го съдят за наследство“, разказа пред bTV домоуправителят на блока Красимир.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!