Зрелищна гонка с дрогиран шофьор в Морската градина в Бургас, арестуваха го на плажа

Полицаи гониха 29-годишен дрогиран шофьор в Морската градина в Бургас. Наложило се служителите на реда да използват физическа сила, за да изведат водача от автомобила, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Гонката се е случила снощи около 21:40 ч. в района до ресторант „Воденицата“ в Морската градина. Полицейски служители от Пето Районно управление – Бургас подали звуков и светлинен сигнал за спиране на лек автомобил „Сеат леон“ с шуменска регистрация, движещ се срещу тях по крайбрежната алеята в посока моста.

Водачът на автомобила не се подчинил и продължил да се движи в посока хотел „Приморец“, като е бил последван от полицейския автомобил. Малко преди входа на Морската гара колата навлязла на плажната ивица и забоксувала.

Водачът отказал да излезе от автомобила и оказал яростна съпротива, което наложило използването на физическа сила и помощни средства – белезници.

Констатирано е, че това е 29-годишен мъж от Шумен, който е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като втората проба била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин.

Мъжът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!