Йотова поиска оставката на Денков, заради думите му, че зърнопроизводителите са терористи

Йотова поиска оставката на Денков, заради думите му, че зърнопроизводителите са терористи
„Сглобката“ е тип управление при което на друго място се вземат решенията и се предопределят общите действия.

Тази промяна е въпрос на промяна за лична употреба. Подреди се отново старият модел и Николай Денков има лична заслуга за това“, заяви в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ на БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Това да наречеш производителите на зърно в България зърнари и да ги определиш като терористична организация е за оставка, така се прави в цивилизована страна, това е морален акт.

Има насъскване на производители срещу преработватели, необходим е консенсусен вариант чрез диалог и предварителен анализ. Играят си със земеделския министър като пинг-понг, аз ако бях на негово място щях да се оттегля“, заяви Илияна Йотова.

Тя коментира предстоящите местни избори с думите: „С огромно нетърпение чакам да видя кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на София, защото битката в столицата ще бъде една от най-оспорваните“.

„Ваня Григорова е изключителен боец“, каза Йотова и призова за по-конкретни предложения от страна на кандидатите за кметския пост в София.

„Трябва да се впрегнат всички усилия на всички власти в България, за да страната ни да влезе в Шенген. Призивът на фон дер Лайен, че е време България и Румъния да влязат в Шенген е с 13-годишна давност.

България беше изпълнила всички технически критерии още през 2011 година, оттогава досега винаги се намираше ново условие. Разширяването по двойки не е най-добрият начин“, коментира Илияна Йотова.

Тя изрази надежда Република Северна Македония да изпълни условията, за да започне реалните преговори за членство в Европейския съюз.

„Мониторинговият доклад много отдавна не функционира както за България, така и за Румъния, стана излишен и зацикли, служеше за вътрешнополитически разправии, отпадането му беше предопределено. За отпадането на този мониторинг работиха много правителства“, допълни Илияна Йотова.

Относно промените в Конституцията тя заяви, че е обидно, защото „някои от политиците гледат на тях като потребителска кошница“.

„Заявката за сериозната съдебна реформа до този момент не е изпълнена“, каза още Илияна Йотова.

Вижте още във видеото


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!