Коледен Брюксел – много светлина, аромат на гофрети и щастливи хора (снимки)

Коледен Брюксел оживява в светлини и предпразнична суета, гарнирани от тълпи туристи, още в края на ноември. 

Още по темата

Само няколко дни след погромите на футболните фенове, от разрушенията им няма и помен. Тогава по традиция издигат голямата коледна елха на Grand-Place /Гран Плас/, а в краищата на площада са разположени и къщичките с напитки и вкусотии. Тук всяка вечер грейва светлинно и звуково шоу, което допълва приказната атмосфера в белгийската столица. 

Коледните базари в Брюксел са разположени освен на най-големия площад в центъра на града, още на няколко възлови места, сред които и в пространството пред катедралата „Света Екатерина“.

Там е старинната въртележка, а недалеч от храма е и базарът с виенското колело, където туристите могат да си купят сувенири, да хапнат нещо вкусно и традиционно, като неизменните гофрети, обичайно гарнирани с шоколад. Къщички с коледна украса са разположени и в подножието на Черната кула.

Славният Манекен Пис пък тази година е дегизиран като архитект с каска на главата и окичен с коледни гирлянди, но въпреки че символът на Брюксел е трудно различим облечен, туристите отново се тълпят, за да си правят снимки пред фонтана с „пикаещото момченце“.

Изкушенията за рецепторите са много и неслучайно най-много туристи се стичат към белгийската столица точно в навечерието на Коледа, когато приказката оживява, особено по тъмно. 

Още снимки от коледната магия на Брюксел тук.

Снимка: Dir.bg

Снимка: Dir.bg

Снимка: Dir.bg

Снимка: Dir.bg

Снимка: Dir.bg

Снимка: Dir.bg


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!