Корнелия Нинова: Ако вота на недоверие не мине, вътрешният министър да си подаде оставката

Корнелия Нинова: Ако вота на недоверие не мине, вътрешният министър да си подаде оставката
Искаме оставката на цялото правителство, но затова трябва да влязат да се регистрират.

Ако вота на недоверие не мине, вътрешният министър да си подаде оставката. Не виждам защо спортният министър да си подава оставката. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

Нинова обяви, че е получила покана от новия кмет на София Васил Терзиев. И добави, че срещата е насочена за утре в 11.30 часа.

Тези, които не се регистрираха спасиха правителството. Дадоха време на сглобката до сряда да продължават да си извиват ръцете и да се договарят. Нашата позиция е ясна и категорична – внасяйки вот на недоверие ние искаме оставката на цялото правителство.

Искаме оставката на министъра на вътрешните работи. Това, което стана в София е война. Недопустимо е и МВР не се справи, обясни Нинова.

„Кметът на София трябва да разреши или спре протеста. Но по отношение на протеста, МВР трябва да спре окървяването.

Представате си Терзиев да беше забранил протеста – пак щеше да му се търси отговорност. Оттам нататък СДВР носят отговорност“, категорична бе Нинова.

Това, което става в парламента и държавата повече не може да се търпи. Техните разправии, разпределяне на порции на власт, блокират цялата държава. Народът не може да стои и да чака техните разпределения на парите. Вчера са отхвърлени всички данъчни закони, за бюджет никой не отваря дума. Прочитаме в изказванията на ГЕРБ и ДПС – страшно ги боли, че призивът на БСП „всички срещу ГЕРБ на местните избори се случи.

Всяко второ изречение на Борисов и Пеевски са: Варна, София, изреждат градовете, където се обединихме срещу модела ГЕРБ. Това е една от причините за това, което виждате в парламента, добави още лидерът на БСП.

„По отношение на дерогацията сме с много последователна позиция, откакто тя е повдигната – цените за българските потребители и за икономиката. При тях не е принципно – делят се интереси – кой ще застане на входа, на изхода, кой ще прибере доставките. Дали тези наши позиции съвпадат с техните позиции, които са конюнктурни“, каза още Нинова.

Корнелия Нинова подчерта, че БСП няма да подкрепи Борис Бонев за председател на Столични общински съвет.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!