Маргарита Попова: Няма нещо, което да не ме шокира в записите с ПП, нужни са нови избори!

Маргарита Попова: Няма нещо, което да не ме шокира в записите с ПП, нужни са нови избори!
Нужни са нови избори и нищо друго. Това е най-демократичният начин.

Ще дадат отговори някой, който много е сбъркал, всеки трябва да си преосмисли поведението и да понесе отговорност. На следващи избори може да дойдат хора, нова група, която ще установи ред, спокойствие и мир в държавата. Такова нещо в момента няма.

Това каза за „Офанзива“ по NOVA NEWS вицепрезидентът и бивш правосъден министър Маргарита Попова.

“Няма нещо, което да не ме шокира в записите на Радостин Василев. Така ще има катарзис и по-овладяно поведение. Ако този запис е истински и това е начин на мислене на хора, които след дни трябва да дойдат на власт… благодаря“, заяви тя. И допълни, че механизмът за разследване на главния прокурор следва да бъде изпратен за конституционосъобразност на КС.

По думите ѝ политическите решения са монопол на законодателната и изпълнителната власт, но държавата, за да ги взема, трябва да установи омиротворяване. „Не трябва да се създава хаос и безподобие и тогава да се чудим с какво да продължаваме напред. Не виждам нищо противоконституционно в служебно правителство.

Съдебната власт е част от държавността. Да оставим настрана записите – намаляването на мнозинството за освобождаване на главния прокурор би трябвало да действа занапред. Представител на политическа партия каза, че това показва къде е мястото на прокуратурата, това показва, че тя трябва да се изхвърли от съдебната власт. Когато планираш конституционна реформа, трябва да имаш и такова мислене, не да искаш да изхвърлиш едни хора от системата. Какво ще се случи с главния прокурор ще се разбере след заседанието на Пленума“, коментира Попова.

Тя е била изненадана от повода за искането на освобождаване на главния прокурор. „Стори ми се доста несериозно. Оказа се, че май това не е повод за такова искане, съдейки от изказването на г-н Тодоров. В прокуратурата не са практика дела на трупчета, но е възможно да се забавят дела, свързани с искания и натиск на политици върху прокурори. Този ВСС може да избере и нов главен прокурор“, заяви тя.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!