Международен панаир превръща Пловдив в център на винената промишленост

В рамките на пет дни – от днес до 13 март Международният панаир в Пловдив става център на винената промишленост.

Изложбата ще демонстрира богата селекция от винени напитки – автентично местно производство и световни марки, комбинации от старинни и съвременни технологии, модерна техника и материали. Това съобщиха от пресцентъра на Международния панаир.

„Винария 2022“ се организира под егидата на Министерството на земеделието и със съдействието на Националната лозаро-винарска камара (НЛВК).

По данни на организаторите за първи път в изложението се включва Асоциацията на производителите и износителите на вино в Азербайджан. Тя обединява винарни, които развиват и промотират национално производство, традиционни и модерни технологии във винената индустрия.

Азерските компании ще бъдат представени в Палата 11 на панаирния град. Там са разположени експозициите и на квалитетни изби от Италия, винопроизводители от Португалия и Словакия, бутиково вино от Словения.

„Винария 2022“ включва още богата гама от качествени тероарни вина от Германия, Австрия и Франция. Продукцията на бутикови изби от различните региони на България ще илюстрира променената винена карта на страната ни. Всички изложители ще се състезават в най-очаквания конкурс „Изборът на потребителя“.

По време на изложбата ще бъдат показани нови сортове грозде, методи и инвентар за преработка, системи за контрол на качеството. Всички тези иновации ще бъдат експонирани в технологичната зона, която по традиция привлича браншовици, експерти, специалисти.

Собствениците на малки изби могат да се запознаят с подходящи за мащабите на тяхното производство нови технологии и машини. Очаква се експозицията на повече от 50 технологични решения и производствени иновации в сектора да предизвика интереса също на големи винопроизводители и лозари.

„Градът на виното и деликатесите“ е сред най-атрактивните за посетителите зони, където се презентират новите колекции вина, спиртни напитки, изискани храни и специалитети, допълват от панаирния пресцентър. Изложителите имат възможност да организират дегустации, презентации и демонстрации пред аудитория от бъдещи клиенти и партньори.

Над 45 винарски изби с международен престиж ще покажат своите колекции от маркови и новоразработени напитки. Посетители ще могат да се ориентират в богатото винено разнообразие, разчитайки на професионална и компетентна помощ.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!