Мъж пострада при падане в шахта без решетка в столичен квартал

Мъж пострада, след като пропадна в отворена шахта в София. Инцидентът е от столичния квартал „Люлин“ 8. На снимки, изпратени до bTV, се вижда как отводнителни шахти са отворени и липсват капаците им.

Отворените шахти се намират на метри от училище, където ежедневният поток от деца е изключително голям.

„Прибирах се вечерта с мой приятел. Паркирах колата си на паркинга и тръгнах да се прибирам към нас. Пресякох улицата и изведнъж пропаднах. Целият бях в контузии и подутини. Едвам се прибрах до вкъщи“, разказва пострадалият Георги Недков.

Той обясни, че е имал скъсани тъкани на крака.

„Разбрахме късно снощи. Няма депозиран сигнал до Столична община. Всеки сигнал до нас се обработва веднага. Решетките на шахтите са от метал и често те са обект на посегателство“, каза Петя Тодорова, началник отдел „Контрол и строителство“.

„Отговорността е на общината за поддръжката на шахтите както и на дружествата, които стопанисват част от шахтите. Най-важното е в такива случаи да се сигнализира веднага. Проблемът с тези шахти е бил отстранен веднага и има поставени капаци“, заяви главният юрисконсулт към община „Люлин“ Васил Николов.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!