НАП затвори бензиностанция край Пловдив

Националната агенция за приходите (НАП) запечата бензиностанция, в която не са отчитани продажбите на течни горива по надлежния ред и за тях не са подавани данни в приходната агенция, съобщиха от пловдивската дирекция на НАП.

Служителите от звеното за фискален контрол наблюдавали обекта в пловдивското село Граф Игнатиево, община Марица, в продължение на седмица.

В проверките се е включил и т.нар. „таен клиент“, чрез който безспорно е установено, че в бензиностанцията масово не се издават документи за извършените продажби.

В обекта са открити над 1 700 литра гориво с неясен произход и без документи, като данъчните инспектори имат съмнения и за манипулация на системата за отчитане, заради което са поискали съдействие от Българския институт по метрология (БИМ), МВР и Агенция „Митници“.

Проверката в обекта в с. Граф Игнатиево е в рамките на продължаващия от септември миналата година тотален данъчен контрол на търговията с горива с цел преодоляване на данъчните рискове в сектора.

В резултат на продължаващите контролни действия на НАП, в горивния сектор се отчита ръст от близо 20 на сто на продаденото количество гориво в сравнение с аналогичен предходен период, сочат данни на приходната агенция.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!