Никулден ще бъде неучебен за всички ученици в община Бургас

Празничният 6 декември ще бъде неучебен за всички ученици в Община Бургас, обяви кметът Димитър Николов в своя заповед. Те са поканени да се включат в тържествата по случай празника на града – Никулден. „Нека днешните деца попиват бургаските традиции, за да ги предадат някой ден на своите наследници“, пишат от общинския пресцентър на официалната си интернет страница.

Никулденската програма вече е обявена от общината. През тази година тържествата ще продължат и на 7 декември с голям концерт на площад „Тройката“, като началото ще бъде дадено на 6 декември в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в бургаския ж.к. „Меден рудник“ от 8:30 часа. Там Негово Преосвещенство агатополски епископ Йеротей – викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий ще отслужи празнична Света литургия в чест на св. Николай Чудотворец.

От 9:00 часа ще се проведе церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника на Александър Георгиев – Коджакафалията, а половин час по-късно ще бъде дадено и началото на Тържественото заседание на Общински съвет – Бургас в залата на Културния дом на нефтохимика.

За празника на Бургас ще бъдат организирани още арменски базар, демонстрация на ретро гмуркане с костюми от 60-те години на миналия век, арт базари и редица изложби. Цели пет ще бъдат разкритите от общината пунктове за раздаване на рибена чорба. Те ще са в центъра на града, в ж.к. „Меден рудник“ и в рибарското селище Ченгене скеле. Пълната програма за празника на града, можете да откриете в страницата на община Бургас.

И днес продължава трескавата подготовка преди включването на коледните светлини в Бургас, което по традиция ще се случи на 6 декември, показа проверка на БТА. Коледна украса се поставя по основни улици и булеварди, като такава ще има и в по-отдалечените квартали и жилищни комплекси. По покана на кмета Димитър Николов през тази година някои от най-перспективните младежи на Бургас ще се съберат, за да включат празничните светлини преди началото на големия концерт на площад“Тройката“. Всички те са се изявили през годината със сериозни успехи в учението.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!