Нинова: Опасност от нова мигрантска вълна и продоволствена криза

Нинова: Опасност от нова мигрантска вълна и продоволствена криза
Корнелия Нинова очерта днес рисковете, пред които е изправена страната ни във връзка с военните конфликти по света.

В момента изглежда, че вотът на недоверие няма да мине утре, ДПС и ГЕРБ ще подкрепят правителството, въпреки критиките, които му отправят.

Ако това се случи и правителството оцелее, започваме веднага събиране на подписи за вот на недоверие за национална сигурност и отбрана, и го внасяме още следващата седмица коментира Нинова след заседанието на извънредния Председателски съвет в парламента.

“За нас има поне два риска от ситуацията в Израел – може би ни очаква гигантска мигрантска вълна, за която не сме подготвени. Могат да поникнат радикални елементи и да станем поле на други опасности.

Вторият проблем е продоволствена криза. Повишават се цените на петрола, може да се прекъснат пътищата на доставките заради инфлацията, може да има недостиг на храни”, коментира лидерът на БСП.

По думите ѝ трябва да се направи преглед на държавния резерв на храните. “Може би в новия бюджет трябва да се предвидят средства за новата извънредна ситуация. Президентът наруши закона, като не свика КСНС, както е описано в закона и го изисква Конституцията.

Това, което направи, беше някаква квазисреща без парламентарно представените партии, защото той не ги харесва. И ние много неща не харесваме, но идваме на работа и изпълняваме закона. Вероятно, за да му отговори, управляващото мнозинство свика също толкова ненормален формат. Какво е това, в което се събрахме днес?”, попита риторично тя, цитирана от Нова тв.

Според нея и двете страни – президент и управляващи, унищожават последните остатъци от държавността. “Не мислят за националния интерес, няма нито едно смислено решение.

Те си мерят силите – кой да открадне повече пари повече от ПВУ и кой да овладее Службите, но не и да се съберат институциите и да се изработи национално отговорно решение. КСНС е органът, който в криза с две войни трябва да ни събере, и да излезем с единно решение. Тагарев обезкостява отбраната, а Радев иска да се купува още оръжие”, заяви Нинова.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!